Google Drive, Google isimli firma tarafından oluşturulan bir servis olarak bilinmektedir. Sistem; depolama ve düzenlemeye imkan sağlayacak olan bir hizmet olarak bilinmektedir. Bu servisler sayesinde, dosya ve belgelerinizi İnternet üzerinde depolama ve paylaşma işlemlerini sağlamanız mümkün olabilmektedir.

Google Drive
Google Drive üzerinde paylaşım yalnızca görüntüleme, yorum yapma ya da düzenleme yetkisine sahip olma ihtimali yer almaktadır. Düzenleme işlemi ise, Google Documents servisleri gerçekleşmektedir. Google Drive ve Documents senkronize çalışmakta olan programlar olarak bilinmektedir.
Dosya ve belgelerinizi saklamanıza olanak sağlamakta olan servisler; 15 GB maksimum kapasiteye kadar ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Google Drive’ı ücretli bir şekilde alarak 30 TB kapasiteye kadar kullanmak mümkün olabilmektedir.
İçindekiler
Google Drive Nasıl Kullanılır?

Google Drive
Google Drive isimli programı kullanmanız için Gmail hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Gmail hesabınıza giriş yaptıktan sonra Google Drive’a tıklamak sureti ile giriş yapmanız mümkün olabilmektedir.
Oldukça kolay bir şekilde kullanım imkanı sunmakta olan Drive sistemi; basit bir menüsü ve ana ekranı karşımıza gelebilmektedir. Sistemin ana ekranında daha önceden oluşturulmuş olduğu ve en son düzenleme yapmış olduğunuz dosyaları görebilirsiniz.
Google Drive İçeriklerin Bir Sınırı Var Mı?

Google Drive
Google Drive isimli sistem üzerinde yer alan dosya ve belgelerinizin, paylaşılma işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmek için sınırsız bir alan görünüyor olabilir, ancak sistem tarafından paylaşabileceğiniz dosyaların tümü için bir sınırlama bulunmakta.
Google Drive isimli sistem üzerinde ücretsiz olarak 15 GB Dosya Boyutu yer alırken, gereken ücret ödendikten sonra ise 30 TB’lık bir alan sizler için açılmaktadır. Ayrıca toplamda sisteme ekleyebileceğiniz E-tablo, sunum ve belgeler için de en fazla 5 TB’lık bir bölüm ayarlanabilmektedir.
Google Drive Tarafından Desteklenen Dosya Türleri Nelerdir?
Google Drive isimli bulut sistemi üzerinde desteklenmekte olan birçok farklı dosya türü bulunmaktadır. Bu dosya türleri arasında;
- Kendi içerikleri (E-Tablolar, Slaytlar, Formlar vb.),
- Microsoft Word, Excel, Power Point,
- Görüntü, metin, video ve ses dosyaları,
- Adobe Portable Document Format, Illustrator, Photoshop
- Sıkıştırılmış dosya türleri ( ZIP, RAR vb.),
- Scalable Vector Graphics (.SVG),
- PostScript (.EPS, PS),
- Fonts (TTF),
- XML Paper Specification (.XPS),
- MTS dosyaları,
Gibi dosya türleri yer almaktadır. Bu dosya türlerine ait belgelerinizi Google Drive üzerine yükleyebilir, yakınlarınızla paylaşabilir ve kullanabilirsiniz.
Google Drive Tarafından Belirlenen Dosya Boyutları Nelerdir?
Belgeler için sistem tarafından belirlenen sınır: 1.024.000 karakter ve 50 MB Dosya Boyutu
E-Tablolar için sistem tarafından belirlenen sınır: 400.000 hücre, 256 sütun ve 20 MB Dosya Boyutu
Sunumlar için sistem tarafından belirlen sınır: 400 slayt ve 50 MB Dosya Boyutu
Google Drive Nasıl Kullanılmaya Başlanır?
Google Drive isimli platformu kullanabilmeniz için öncelikle bir Google hesabınız olması gerekmektedir. Google hesabı açarken sizden ad soyad, kişisel bilgiler, telefon numarası, kurtarma e-posta adresi gibi bilgiler istenecektir. Tüm bu bilgileri verdikten sonra ve gerekli doğrulama yöntemlerini sağladıktan sonra hesabınız aktif hale gelecek ve işlem yapma şansınız olacaktır. Google servisleri, sadece Google hesabı olan kullanıcılar için geçerli olacağı için, Google Drive kullanmanızın da tek yolu Google hesabına sahip olmanızdan geçmektedir.
Google Drive sistemini kullanabilmek için öncelikle drive.google.com adresine giriş yapılması gerekmektedir. Hesabınızla birlikte sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza yüklemiş olduğunuz dosyalarınız, klasörleriniz, E-Tablolar, Slaytlar ve Form Dosyaları karşınıza çıkmış olacaktır. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra; dosya yükleyebilir ya da direk sistem üzerinden dosya oluşturmanız mümkün olabilmektedir. Buna ilave olarak sistem üzerinden dosya paylaşma işlemlerini sağlayabilir, klasörlerinizi paylaşabilir, kullanıcıları dosyanın sahibi yapabilir, sizinle paylaşılan dosya ve klasörlerinizi görebilirsiniz.
Google Tarafından Verilen Diğer Hizmetler Nelerdir?
Gmail
Kişisel E-posta hizmetlerinin verilmiş olduğu bu hizmetler ile, Gmail kullanıcıları arasında metin, resim, video ve türevi gibi paylaşımları birlikte yapmanız mümkün olabilmektedir.
Google Chrome
Google tarafından üretilen bir tarayıcı olarak hizmet vermektedir. İnternet üzerinde sörf yapılmalarını sağlayan basit ve en çok tercih edilen bir tarayıcı olarak bilinmektedir.
Google+
Dünya üzerindeki her yerindeki diğer insanlar ile sosyalleşmesini, fotoğraflarını ve diğer verilerini paylaşmasını sağlayan bir sistem olarak bilinmektedir.
Google Haritalar
Google Haritalar, ülkemizde ve dünya üzerinde yer alan tüm şehirlerde ayrıntılı bir şekilde navigasyon ve türevi hizmetleri sağlamakta olan Google uydu sistemi olarak bilinmektedir. Sistem karşımıza Dünya, Uydu ve Sokak gibi görüntüleri vermektedir.
YouTube
YouTube isimli sistem; tüm kullanıcıların diğer kanallar ve diğer kullanıcılar tarafından yüklenmekte olan videoları yayınlamasına ve görüntülemesine imkan sağlamakta olan bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır.