Evde diş beyazlatma, Dişler yaşla birlikte kaçınılmaz olarak sararmaya adım atar, sadece bir dizi strateji periyodu yavaşlatabilir ve hatta tersine çevirebilir. Evde Diş Beyazlatma: Dişleri Beyazlatmanın ve Gelecekteki Lekeleri Önlemenin 7 Yolu!

Diş beyazlatma kitleri birçok eczanede hazır bulunsa da birçok organik ilaç lekeleri çıkarmaya ve diş minesini korumaya yardımcı olabilir.

İçindekiler

Doğal olarak dişler nasıl beyazlatılır

Evde diş beyazlatma Toplum içinde, rahat rahat bembeyaz parlayan dişlerinizi gösterircesine gülümseyebilmek aslında zor değil. Bitkisel yollardan dişlerinizin beyazlatılması ve bu tür uygulamaları evinizde yapabiliyor olmanız mümkün. Doğal yollarla dişlerin beyazlatılması konusunda birçok hekim olumlu kanaat göstermekte. Bilinen bazı diş beyazlatma yöntemleri içinde sık bilinen ve kullanılan, karbonat metodu vardır. Karbonat ağız ve diş sağlığı açısından, oldukça önemli bir madde olarak iyi bilinir. Ağızdaki bakterilerin ve çeşitli mikro organizmaların temizlenmesi karbonat ile mümkündür. Ayrıca diş taşı temizliğini de sağlayan karbonat, diş beyazlatılmasında da etkili bir yöntem.

Diş beyazlatma nedir

Karbonatın evde diş beyazlatılmasında öğütülmüş ada çayı, limon suyu ve zeytinyağı ile ölçeklendirilerek kullanılması beyazlatma işlemini hızlandırır. Çilek ya da çilek suyunun da diş beyazlatma etkisi ve ağız kokusunu düzenleme faydaları bulunmaktadır. Haftanın bir günü, olmuş bir çileği diş fırçalarken yanınıza alın. İkiye keserek diş fırçanızı içine bandırın. Zamanla ağız kokunuzun giderilmiş, dişlerinizin ise beyazlık içerdiğine şahit olabilirsiniz.

Doktorların tıbbi müdahalelerinin doğal diş beyazlatma yöntemlerinden daha bilinçli ve daha etkili olduğunu söylemeye gerek yok. Lakin burada sizler için bahsedilen bitkisel, evde diş beyazlatma yöntemleri tamamen ilk olarak denenebilecek çözüm yolları olarak görülmelidir. Diş minesinin zarar görmeden, basit ve pratik bir şekilde, masrafsız olarak ilk aşamada uygulanabilir.

Evde diş beyazlatma

Evde diş beyazlatma

Diş Lekelerine ve Sarı Dişlere Gerçekte Ne Sebep Olur?

Anlaşılması gereken ilk şey, bir dişin iki temel parçası olduğudur – cansız diş (mine) ve dişin canlı iç kısmı (dentin). İşte dişin minesini veya dentini etkileyebilecek ve değişen derecelerde sararma lekesine neden olabilecek birkaç faktör.

Yaş: Dentin yaşlandıkça doğal olarak sararır ve şu anda dişin iç kısmını beyazlatmanın herhangi bir yolu olmadığından, dişler yaşlandıkça daha sarı görünür. Bunun nedeni, dişin dış minesinin, iç dentinin rengini yansıtan açık bir pencere gibi davranmasıdır.

Öğütme: Öğütme , diğer sorunların yanı sıra erken sararmaya yol açarak dişleri erken yaşlandırabilir. Dişlerinizi gıcırdattığınızda, kuvvet dentin erken yaşlanmasına ve küçülmesine neden olur – bu da yine sararma olarak görünür.

Diş travması: Gıcırdatma gibi, düşme veya kazalardan kaynaklanan travma dişte hasara neden olabilir ve bu da hızlandırılmış yaşlanma ve sararma ile sonuçlanır.

Yetersiz beslenme: Vücudun tüm bölümleri – dişler dahil – optimal sağlığı destekleyebilecek ve yaşlanmayı önleyebilecek vitamin ve besin eksikliğinden mustarip olduğundan, yeterli beslenememek dişin erken yaşlanmasına da neden olabilir. Ve tabii ki yaşlanan dişler daha sarı görünür.

Yiyecekler ve içecekler: Yaş ve travma nedeniyle rengi bozulan dentinden farklı olarak, mine genellikle tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerden lekelenir. Doğal olarak, şarap, çay, kahve ve tütün gibi yüksek pigmentli maddeler en çok hasara neden olur. Bu tür lekeler için, diş beyazlatma ürünleri – ve hatta diş hekiminin muayenehanesinde katı bir temizlik – bu lekelerin bir kısmını tersine çevirebilir ve diş minesini hafifletebilir.

Öneri; EU4 Hileleri

Eczanelerde, kozmetik marketler ve aktarlarda, sanal mağazalarda çeşitli diş beyazlatma ürünleri satışı yapılmakta. Evde diş beyazlatma Çevrenizden kullanan ve herhangi bir problem yaşamayan kimseler olduğunda, sizinde denemeniz için bir sakınca görmüyoruz. Ürün araştırmasını iyi yapmalı, Sağlık Bakanlığı‘ndan onayı olup olmadığına ve yan etkileri iyice incelenmelidir. Ağız ve diş sağlığımızı değerinin farkında olup korumaktan ve titizlikle bakmaktan başka çaremiz yok.

Günümüzde estetik önem kazandıkça bembeyaz dişlere ilgi artmıştır. Herkes daha beyaz dişlere sahip olmak istemektedir. Nasıl ki ten rengimiz farklıysa diş minesinin rengi de ten rengine uyumlu olarak farklıdır.

Beslenme şeklimiz, aldığımız besinler rengini etkiler. Çay, kahve, sigara, kola gibi boyalı içecekler dişler üzerinde birikerek dişlerimizi koyulaştırır. Genellikle bu içeceklerin etkileri 6 ayda bir olması gereken rutin temizlikle ortadan kaldırılır, dişler kendi ana rengine döner. Ancak çocuklukta kullanılan yanlış ilaçlar diş rengini bozar. Bu lekeler ve bazı genetik koyu lekeler daha farklı uygulamalarla giderilebilir.

Beyazlatma işlemi öncesi dişlerimiz diş hekimi tarafından temizlenir.

Diş taşı ve çürükten arındırılır. Beyazlatma (bleaching) karbamid, peroksit ve türevleri kullanılarak yapılan bir renk açma işlemidir. İşlem sonunda oksijen açığa çıkar ve diş rengi açılır. Uygulama öncesi vaka seçimi önemlidir.

Beyazlatma işlemi iki sistemle uygulanır.

  • Ofis tipi beyazlatma sistemi
  • Muayenehane ortamında dişlere sürülen bir jel ve ışık kaynağı ile beyazlatma sağlanır.

• Ev tipi beyazlatma sistemi

Anında diş beyazlatma evde nasıl yapılır ? Hastanın alt ve üst çene diş ölçüsü alınır. Özel şeffaf bir plaka hazırlanır. Beyazlatma jelleri hastaya verilir. Hasta evde bu plaka içine jel sürerek, 2-3 saat süresince ağzına uygular. 1 hafta içinde sonuca ulaşılır. Tedavi süresince çay, kahve, sigara, alkol kullanılmaz. İşlem sonrasında soğuk, sıcak hassasiyeti olabilir. Ama bu hassasiyet kalıcı değildir. İşlem sonrasında beyazlatıcı diş macunlarıyla tedavi desteklenmelidir.

Ağız içi duruma göre; hangi sistem diş beyazlatma işleminin uygulanması gerektiğine diş hekimi ve hasta beraber karar verirler.

Dişler neden sararır

Dişler iki nedenden dolayı sararır, her ikisi de yaşla birlikte hızlanma eğilimindedir:

Mine inceltme

Dış diş tabakası neredeyse beyaz renkte olan ve daha derin diş yapısını koruyan mineden oluşur. Minenin altında dentin adı verilen sarı-kahverengi bir doku tabakası bulunur. Mine tabakası inceldiğinde veya yıprandığında dişler daha koyu görünmeye başlar.

Asidik yiyecekler, diş eti hastalıkları ve yaşlanma diş minesini yıpratabilir. Bazı kişilerde ayrıca doğal olarak daha ince olan diş minesi vardır.

Diş Lekeleri

Kahve benzer biçimde belirli yemek ve içecekler dişlerde leke bırakabilir. Dişleri lekeleyen bazı yiyecekler de mineyi yıpratarak sararmayı artırabilir.

Diğer kir kaynakları arasında sigara ve tütün ürünleri ve muayyen antibiyotik türleri bulunur.

Diş Lekesi Nasıl Temizlenir ve Neden Oluşur

Diş lekesi günlük yaşantımızda içtiğiniz içecekler , sigara veya yediğimiz yiyeceklerden sonra diş bakımının yapılmaması kararı oluşan kalıcı lekelerdir. Bu lekeler hastanın dişlerini fırçalayıp , fırçalamamasına oldukça bağlıdır.

Çok sık tüketilen bu içeceklerden sonra diş fırçalanmamasından dolayı , kahverengi ile siyah tonajında bir kir olabilir. Bu rahatsızlığı engelleyip , beyaz dişlere kavuşmak istiyorsanız iki metot vardır. Birinci yöntem içtiklerinizi azaltmak öteki metot ise diş fırçalamayı etkin ve doğru fırçalamayla sık biçimde fırçalamak.

Evde denenen yöntemler içinde karbonat ve tuzla fırçalamak olarak bilinir. Ancak mutlaka bunlar kalıcı yöntem değildir.

Evde diş beyazlatmanın en iyi yolu nedir?

Karbonatla diş beyazlatma

Karbonat ve tuz sadece ve sadece birkaç saat beyaz gösterebilir. Ancak bu beyazlama yöntemi olarak bilinen metot , diş minesine zarar vererek lekelerin daha da faal hale gelmesini sağlar . Yani rengini daha da çok koyulaştırır.

Bu yöntemlerle kurtulmak imkansızdır. Tamamen lekelerden kurtulmanın yöntemiyse diş hekimleri ve uzmanlar sayesinde olabilir. Uzmanların ve diş hekimlerinin de tavsiyesi , doğru ve faal şekilde diş fırçalamaktan geçtiğini dediğini , böylece lekenin tam oluşmadan giderilmesini sağladığını açıklıyorlar.

Evde diş beyazlatma

Evde diş beyazlatma

Diş lekelerini temizlemek için kurulan bazı güzellik merkezleri bölümü vardır. Sıkça sorulan sorular içinde ise temizletmek zararı dokunan mıdır sorudur.

Evde diş beyazlatma Aslında zararı yoktur. Ancak bu tür merkezlerde temizletmek için para vermeyenler kendileri evde bu lekeleri temizlemek isterler.

Önerilmeyen yöntemler

Dişlere zarar verebilecek organik diş beyazlatma stratejileri şunları içerir:

  • Limonlar
  • Portakallar
  • Elma sirkesi
  • Aktifleştirilmiş odun kömürü

Görünüş olarak bir kürdan , iğne veya diğer sivri uçlu cisimlerle temizlenir. Ancak bu mutlaka ve mutlaka diş minesini zarara uğratır. Lekeden süregelen bir rahatsızlık bu kez bir çürüğe yol açabilir.

Lekeler tam kir olduğunda , doğrusu siyah renge vardığında artık geri dönüşü imkânsız bir hal almakta ve evde tedavisi olası olamamaktadır. Çünkü dişin içine işlemiş ve o bölümü tamamen kaplamıştır . Bu tür durumlarda daha da zarar görmesini istemiyorsanız ne olursa olsun diş hekimine başvurup , rehberlik etmesini rica ediniz. Böylece sizler için en doğru yolu çizmiş olacaklar.

Diş lekeleri aslında muayenelerde fazlaca basit temizlenir sadece şahıs içecek ve sigarayı fazla tüketiyorsa , genel olarak o ferdin ağız hijyeni yok denecek kadar azdır. Diş Beyazlatma tozu

Böylesi durumlarda ise hastaya diş taşı temizliğiyle beraber temizleme yöntemi kullanılır.

Evde diş beyazlatma Temizleme yapıldığında halen tüketim aynen devam ediyorsa bu kere kısa bir sürede kir oluşumu meydana gelir.

Diş Lekelerini Önlemenin En İyi Yolları

Gerçek şu ki, en iyi doğal diş beyazlatıcı, dişlerin lekelenmesini ya da ilk etapta erken sararmasını engelliyor. En başta diş minesinin lekelenmesini önlemenin birkaç yolu vardır:

  1. Bol su için. Su içmek, siz onları tüketirken bile dişlerinize ilişki eden lekeleme maddelerinin miktarını azaltmaya destek sunar. Yani, örneğin, kahve içerken bir bardak su için, kahvenin dişleri lekelemek için daha azca tarihi olacaktır.
  2. Yemeklerden sonra su ile çalkalayın. Yemek yedikten sonrasında olabildiğince sık ağzınızı su ile çalkalayın. Bu, tıpkı bir bardak su içmek şeklinde, çilek gibi bazı sıhhatli yiyeceklerde organik olarak bulunan bazı lekeleme maddelerinin yıkanmasına destek olabilir.
  3. Yiyecek ve içecekleri lekelemekten kaçının. Şarap, çay, kahve ve gıda boyası içeren yiyeceklerin tümü diş lekelenmesine katkıda bulunur. Amacınız daha beyaz bir gülümsemeyi sürdürmekse, bunlardan kaçınmak yardımcı olabilir. Veya tekrar tükettikten sonra suyu çalkaladığınızdan inanın.
  4. Bruksizm tedavisi alın. Belirtildiği gibi, gıcırdatma dişlerinizin erken yaşlanmasına neden olabilir, bu nedenle gelecekte sararmayı önlemek için bu probleminin tedavisi ile alakalı diş hekiminizle konuşun.
  5. Spor sırasında ağızlık takın. Gıcırdatma benzer biçimde, dişlerin zarar görmesi de dişlerin erken yaşlanmasına ve sararmasına niçin olabilir. Temas sporlarına dahil olduğunuzda, dişlerinizi bir ağız koruyucu ile koruduğunuzdan inanın.

Beyazlattıktan Sonra Dişlerinizi Nasıl Beyaz Tutabilirsiniz?

Bazı içecekler diş minesini boyamakla ünlüdür. Bunlara gazlı içecekler, şaraplar ve koyu meyve suları dahildir. Bu sıvıları bir pipetle içmek veya bitirdikten sonra ağzınızı suyla çalkalamak, lekeleme etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Ne yazık ki, dişleri lekelemek için en yaygın içeceklerden biri, çoğumuzun onsuz yaşayamayacağı bir meşrubat – Kahve! Çoğu insan kahveden vazgeçmez ama gerçekten lüzumlu değildir. Süt eklemek, pipetle içmek ve kahvenizi süratle içmek benzer biçimde kolay hileler, diş minesini zaman içinde ne kadar lekelediğini azaltmaya destek olacaktır.

Tütün, lekeli dişler için suçlanacak başka bir suçludur. Kullanmaktan kaçınmanın haricinde yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Son olarak, ama kesinlikle minimum değil, iyi diş hijyeni uygulamak, dişlerinizin parlak kalmasını sağlamanın harika bir yoludur. Buna günlük fırçalama, diş ipi kullanma ve altı ayda bir diş hekiminde dişlerinizi temizletme dahildir. Bu ipuçlarını takip ederek, diş beyazlatma işlemlerinden sonrasında dişlerinizin parlaklığını müdafaasını sağlayacaksınız. Aksi takdirde, bütün bu işler beyhude olacak!

Sonuç

Hangi beyazlatma yöntemini seçerseniz seçin, unutulmaması gereken en mühim şey ağız sağlığınızı kozmetik yarar için değiştirmemeniz gerektiğidir.

Diş beyazlatmanın tıbbi bir nedeni yoktur. Bu şahsi bir tercih ve sıkıntı değil! Sadece ağzınızı sıhhatli tutacak bir yöntem seçtiğinizden ve beklentilerinizi gerçekçi bir seviyede tuttuğunuzdan inanın.

Burada Evde diş beyazlatma bahsedilen organik çözümlerin yanı sıra lekelenmeyi ve erken sararmayı önlemek dişlerinizin doğal rengini korumanın en iyi yoludur.

Bununla beraber, profesyonel sonuçlar istiyorsanız, bence dişleri beyazlatmanın en emin ve en etken yolu, diş hekiminizden özel olarak yapılma diş beyazlatma tepsileridir. Tamamen doğal bir seçim olmasa da en iyi sonuçları sağlarlar ve dişlerinize herhangi bir zarar vermeleri muhtemel değildir.